Just nu: 20% på perennfröer

Tomatväljare

Välkommen till tomatväljaren!
Här kan du välja tomatsorter baserat på var du vill odla, önskat växtsätt, färg, form och typ.
Klicka dig fram och se vilka tomater som passar för just dig genom att markera de olika egenskaperna och tryck sök längst ner. Eller gå direkt till hela vårt sortiment av olika tomatfrön här.

Plats

Tomater kan odlas på så många ställen. Det viktiga är värme och ljus. Välj var du vill odla och se vilka sorter som passar. 

Växtsätt

Upprättväxande, hängande eller buskig? Det finns flera olika växtsätt och skördeperioder. Vill du lära dig mer om olika växtsätt hos tomater kan du läsa om det här.

Färg

Tomater finns i många olika färger och varianter och har man plats är det kul med variation. Det finns också viss koppling mellan färg och smak.

Form

Tomater har många olika former som har både praktisk och estetisk betydelse. Här kan du läsa mer om olika former av tomater.

Tjuvas

En vanlig fråga vi får är om sorten ska tjuvas (ta bort skott i bladvecken) eller inte. Läs mer om vilka tomater som ska tjuvas här. Vanligen gäller tjuvning för de högväxta sorterna.

Tips och råd om tomatodling

fakta och råd om tomatodling i faktabanken

Odlingsråd för tomater

Tomatodling, så lyckas du.

Odlingstips och skötselråd för tomater

Läs mer om frösådd, odling och skötsel av tomater och andra tips och råd om tomater i Faktabanken.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.