Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt
Fakta & Råd

Bäddarna borta och vit blåsippa funnen!

vitblommande blåsippa
Arbetet med att väcka upp och göra om min köksträdgård fortsätter. (se tidigare blogginlägg Nu ska jag väcka trädgården)
Idag har jag haft hjälp att rensa och röja lite mer i köksträdgården.
 
före-efter odlingsbäddar borta
Odlingsbäddarna och spaljen som syns till vänster är bortlyfta.
 
Kanterna till odlingsbäddarna är bortlyfta så nu behöver jag hitta och rädda några av de få växter jag vill spara som kan finnas kvar där.
En av bäddarna använde jag för några år sedan som temporärt plats för några småplantor och för att så lite frö till blåsippa jag fick med mig vid ett besök på Chelsea Flowershow.
 
Blåsipputställning
En vääälidigt frestande blåsippsmonter på Chelsea Flowershow
 
Det var tur att de inte sålde plantor på Chelsea för då hade det blivit dyrt. Utställningen där de visade upp blåsipporna var helt fantastisk så i brist på annat var jag bara tvungen att köpa med lite frö i alla fall.
 
Vit blåsippa under mossa
 
Efter lite letande bland ogräs och mossa hittade jag till min glädje en blåsippa med en vit blomma på väg att slå ut. Förra året såg jag att det kommit upp blåsippsblad där men såg aldrig någon blomning så det blir lite extra spännande att få se hur blomman ser ut när den öppnar upp ordentligt.
 
Vit blåsippa i lerkruka

Jag lyfte den försiktigt från växtplatsen med så mycket jord som möjligt med en djup planterspade så att rötterna skulle förbli ostörda och satte den i en lerkruka i väntan på lämplig plats att plantera den på.
 
I morgon fortsätter vi och ska börja skissa lite mer på detaljplanen. Det ska bli kul!
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.