Just nu: 20% på perennfröer
Fakta & Råd

Trötta fötter och nya rötter

Årets första blåsippor i trädgården
Med trötta fötter tågade jag in på kontoret i morse. Mässan i Norrköping var riktigt trevlig. Även om jag älskar den rush som det är i Älvsjö på Nordiska Trädgårdar är det också roligt att få mer tid att prata med kunder och andra trädgårdsintressade än vad som är möjligt annars.
 
Inköpta pionplantor

Jag gjorde själv ett fynd och fick med mig fem fantastiska pioner. Nu återstår bara att fundera ut vart jag ska plantera dem. 
 
Bild från artikel om kiwi

Karin Elmberg som är den som skriver det mesta av faktat och mycket av informationen på våra sidor har idag gjort klart en kanonartikel om kiwi. Läs den gärna på den här länken. Nu dröjer det inte länge innan du kan köpa de fina kiwiplantorna i webbutiken.

Underbart så här års när det fortfarande är ordentligt ljust när man kommer hem. När nu värmen kommit var det extra trevligt att ta en tur i trädgården för att se om något fint tittat upp, men det var ganska begränsat.
Blåsipporna uppe vid hönshuset hade börjat slå ut, och det är verkligen ett vårtecken jag uppskattar. Alltid intressant att se hur många olika varianter man kan se ute i naturen med stora och små blommor, med få eller många kronblad och i en väldans massa olika nyanser. Ett nöje för nördar, jag vet, men sån är jag ;)
 
Våriris Katherine Hodgkin
Våriris Katherine Hodgkin
 
Våririsarna kikar upp lite varstans. Studerar man dem lite närmare ser man att de har fantastiskt vackert tecknade kronblad.
 
Snöklocka Leucojum vernum

Även snöklockorna har tittat upp ur marken. Jag har inte så jättemånga kvar men det börjar bli lite fler igen kunde ja konstatera. För några år sedan var det väldigt mycket kaniner här i trädgården som försåg sig av det mesta och då strök även många av snöklockorna med tyvärr.
 
Pelargonrötterna visar sig i nätkrukan

Kikade igenom några av mina sticklingar när jag kom in. För två helger sedan satte jag pelargonsticklingar och lite annat i nätkrukor som står i ett pluggbrätte i min odlingsstation som jag har undervärme under eftersom glasverandan är rätt kylig så här års. Allt såg bra ut och jag kunde inte låta bli att kika om några rötter möjligen tittat fram. Se så fina rötter det redan hunnit bli! Kul! 
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.