Fri Frakt på Fröer hela helgen!

Ogräsredskap för ogräsrensning

Håll ogräs under kontroll med våra effektiva ogräsredskap. Välj i vårt stora sortiment av verktyg för att rensa ogräs miljövänligt.

Här hittar du ett stort sortiment av noga utprovade, gedigna ogräsredskap. Den bästa metoden för en miljövänlig trädgårdsskötsel är att rensa ogräs med mekaniska verktyg.

Växter på fel plats

Ogräs är egentligen växter på fel plats. Hitta din acceptansnivå för ett harmoniskt trädgårdsliv. Många så kallade ogräs har ett stort värde för insektslivet; nässlor är barnkammare för fjärilslarver, maskrosor ger nektar åt pollinerande insekter som humlor. I en hållbar, klimatsmart trädgård är därför ett litet inslag av många ogräsarter av stort värde.

Förebygg ogräs

Men ogräsen ska inte ta över – besvärliga rotogräs som kvickrot, tistlar, åkerfräken och kirskål hör inte hemma i trädgården. Bästa metoden är att förebygga genom att grundligt ta bort rotogräs med mekaniska ogräsredskap vid anläggningen. Använd ogräshacka och olika rensjärn för ogräs. Ta också hjälp av kraftig markduk för att svälta ut rötterna.

Vi har olika redskap för att få bort ogräs som tex:

Har man svårt att hinna med när ogräset sprider sig - klipp av blommande ogräs för att hindra vidare fröspridning.

Ogräs i gräsmattan

Ogräs i gräsmatta är en vanlig källa till irritation. Mossa hålls bäst efter genom att gynna gräset med kvävegödsling och vattning. Bäst ogräsredskap för maskrosor, groblad med flera är ett rejält maskrosjärn, precis innan plantan ska gå i blom.

Ogräsredskap med långt skaft

Om du har svårt att böja dig finns flera ogräsredskap med långt skaft.

Ogräsredskap från Kent & Stowe

Redskapen från Kent & Stowe är av rostfritt stål som minskar jordens vidhäftning och gör jobbet roligare. De har skaft av greppvänlig, engelsk ask som är skön för handen och håller i evigheter.

Kolla också in vårt stora utbud av marktäckning. Markdukar under jord och singel – ovan jord ger täckbark och flis en prydlig yta.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.