Fri Frakt på Fröer hela helgen!
Fakta & Råd

Så binder du buketten i spiralform

bukett-av-rosor-bunden-i-spiral-steg-for-steg.jpg
En spiralbunden bukett ser jämn ut uppifrån, blommorna riktar sig åt alla håll och är jämnt fördelade. Den kan också stå "på egna ben" utan stöd.
 
Det är roligt att kunna binda buketter som floristen. De flesta buketter blir finast som spiralbundna, de håller formen och alla blommor kommer till sin rätt. Tekniken är inte svår, följ bara våra steg- för-stegbilder så binder du snart som ett proffs.
 
köpt bukett med rosor som förbereds för att bindas i sprial teknik
 
1. Se till att blommorna är saftspända, ställ dem annars någon timma att dra vatten.
2. Blada av stjälkarna så långt upp som där du vill ha bukettens midja.
 
snitt av stjälkar med verktyg blomsnittare
 
3. Ge stjälkarna ett nytt snitt längs med stjälken. Använd en vass kniv eller en snittkniv, ett smart specialverktyg för ändamålet.
4. Snittet ska gärna vara minst 3 cm och inte ha en sladdrig, lång stjälkände där bakterier gärna får fäste.
 
rosor som binds med spiralteknik till en bukett
 
5. Börja med de mest utslagna blommorna. Lägg de första stjälkarna i kors med den översta lutande åt vänster. Håll fast korset mellan tummen och pekfingret i vänster hand.
6. Tag nästa stjälk och lägg den ovanpå den översta stjälken med lutning åt samma håll fast lite längre åt vänster. Håll ihop korset med vänstra handens tumme och pekfinger. Fortsätt på samma vis med nästkommande stjälkar och snurra samtidigt buketten lite moturs vartefter du binder in nya stjälkar.
 
steg för stag för att binda bukett med spiralform av rosor
 
7. Sist lägger du buketten på bordet och binder om ett fint band i midjan, vira några varv så att det blir stadigt. Välj gärna ett komposterbart material (här ullband), så kan hela buketten läggas på komposten.
8.  En perfekt spiralbunden bukett är stadig i formen och kan stå för sig själv. Blommorna är jämnt fördelade och riktar sig åt alla håll. Bara att öva!
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.