Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Julpyssel - 5 gör-det-själv-tips

Adventsljusstake i ommålad kruka - KR
När julen står för dörren är det mysigt att koppla av och komma i stämning med lite juligt pyssel. Här har vi samlat fem tips på julpyssel som passar den trädgård- och odlingsintresserade. 
 

Gör en julkrans

Julkrans med naturmaterial - LS
 
Men hjälp av en halmstomme, bindtråd och ris av olika slag skapar du din egen krans. Sedan kan du pynta den med band och andra dekorationer. Sätt upp den på dörren, väggen eller varför inte lägga den på ett fat på bordet och ha den som en stor ljusmanschett. 
Här vår artikel Proffstips för julkransen hittar du en steg-för-steg-beskrivning hur du gör en egen julkrans. 
 
 

Gör en adventsljusstake

Adventsljusstake i ommålad kruka - KR
 
En adventsljusstake kan göras av nästan vad som helst. Huvudsaken är att den har fyra ljus. Varför inte göra en ljusstake av fyra gamla krukor? Eller måla om en gammal avlång kruka med krukfärg, i med jord att trycka ner ljusen i och pynta sedan med mossa och eterneller. Se bara till att aldrig lämna ljusstaken obevakad! 
 
 

Gör en granboll

Granboll med ljusslinga - LS
 
Har du tillgång till mycket gran- eller tallris kan du göra dig en dekorativ granboll! Den blir vacker att upp vid entrén eller placera i en kruka. Sätt i en ljusslinga så lyser den dessutom upp extra fint i vintermörkret. Läs här om hur du gör en granboll.
 

Gör tändkottar

Tändkottar - LL
 
Ett trevligt pyssel i adventstid är att göra egna braständare med hjälp av gamla ljusstumpar och kottar. Det blir inte bara ett sätt att ta hand om gammal stearin, det blir dessutom en fin present att ge bort. 
Så här gör du tändkuber av tallkottar
 

Gör egen fågelmat

Fågelmat av kokod, bär och nötter - LL
 
Rensa skafferiet på frön och nötter och fixa ett lyxigt skrovmål till småfåglarna i vinter. Gjut in fröna i olika formar med hjälp av kokosfett och häng upp det i trädgården. Garanterat uppskattat av våra små bevingade vänner. Läs receptet för hur du gör egen fågelmat.
 
 
 
Foto: Lena Ljungquist, Karin Runge och Linda Sandström
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.