Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Anna praktiserar och vi kör växthus i 3D

Anna, trädgårdspraktikant från Skillebyholm
Idag välkomnade vi Anna från trädgårdsutbildningen på Skillebyholm i Järna. 

Anna praktiserar hos oss under veckan och ska hjälpa till att skola om och plantera våra växter i trädgårdsbutiken.
 
En av Annas första uppgifter blev att dela på de övervuxna plantorna med Saintpaulia Taita. En rikblommande sort med små blad och dubbla rosa blommor som fort breddar sig och bildar nya bladrosetter i krukan.
 
Planteringsbricka fylld med små satintpauliaplantor
 
Omplanerad lite saintpauliaplanta
 
Det blev bra många plantor av en enda som framgår av övre bilden. När man delar plantor så här är det viktigt att både vara lite hårdhänt och försiktig. Rötterna sitter ofta inflätade i varandra så man behöver lirka bestämt samtidigt som bladen lätt går av om man är för våldsam. Här kan du läsa mer om hur man gör när man delar Saintpaulia.
 
Palettblad Wizard Coral Sunrise
 
Vi börjar få rätt fyllt med sticklingar och småplantor av både vanliga sorter som mårbacka och lite mer ovanligare plantor som juvelorkidé och jättefina bladkaktusar nu i butiken. Här står våra fina palettblad, Wizard coral Sunrise och väntar på att läggas ut till försäljning. De mår prima i ett av våra utställningsväxthus där det står under växtlampan Lightwave.
 
3D-skiss av beställt växthus
 
Dagens roligast är nog en premiär vi väntat länge på. Efter att vi härom dagen smyglanserade 3D-konfiguratorn på vår hemsida som man kan använda  när man beställer växthus från oss har vi nu fått in första ordern där denna använts. Det var inget stort växthus men allt gick som det skulle och vi är jätteglada för vår nya funktionalitet.

Välkommen in på hemsidan och prova även om du inte ska köpa ett växthus just nu. Här kan du testa att byta färg, lägga till och ta bort dörrar och takfönster, lägga till takdekor och hyllor samtidigt som du kan snurra och vrida växthuset på alla håll. Snart kommer också vår AR-app där du kan placera ut det i din trädgård i naturlig storlek och till och med 'gå in i det'... Spännande va!
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.