Just nu: 20% på perennfröer
Fakta & Råd

Palettblad, Pod, Pelargoner och Pollinering

Palettblad Atlanta
Palettblad Atlanta
BIlden här ovan visar min absoluta favorit bland palettblad, en sort som har gott under namnet 'Atlanta'. Är det någon som har en stickling vill jag väldigt gärna köpa!
 
Idag har det varit fullt ös som det alltid brukar vara på måndagar, men idag med lite annorlunda eftermiddag. Jag var nämligen gäst i krukväxtpodden där jag var inbjuden att prata om palettblad.
 
Therese Roseninge och jag i inspelningsstudion
 
Jonna och Therese som jobbar med podden var båda härliga tjejer och det var jättetrevligt och kul att få vara med. Första avsnittet läggs ut redan nu på onsdag. Du hittar den bland annat på deras hemsida Krukvaxtpodden.se. Den får du inte missa!
 
TIPS! Läs mer om skötsel av palettblad i vårt artikel här på sidan. Skötselråd för palettblad
 
Blommande innergård i Stockholm

Inspelningsstudion låg i närheten av Hornsgatan i Stockholm och vägen in dit gick via en nästan magisk innergård som prunkade i varje kvadratcentimeter. 
 
Magnoliaträd på innergård i Stockholm
 
Där växte ett högt och vackert blåregn, magnolia, trädpioner och mycket annat vackert. En riktig pärla.
 
Pollinering av bladkaktus King Midas
 
Nu till detta med pollinering. Mina bladkaktusar blommar nu en efter en. Just nu finns det flera härliga blommor på sorten King Midas. Den brukar inte sätta frö så jag passade på att sammanföra två nyutslagna blommor där pollenet var riktigt pudrigt så får vi vänta och se ifall det blir något resultat.
 
Frösådd zonarticpelargon med gula blommor
 
En av de mer svårflirtade zonarticpelargoner från alla mina frösådder blommade äntligen nu i helgen. Tror det är två eller tre år sedan senast.
Är den inte underbar!!!
Tyvärr är själva plantan väldigt klen så jag klippte bort blomman så att onödig kraft inte går till blomning och frö utan den kan fokusera på att växa istället.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.