Just nu: 20% på perennfröer
Fakta & Råd

Små, små bäbiscitroner

pollinering av citrusblomma
Jag har ett litet citronträd och ett grapefruktträd som tyvärr blev kvar inomhus i somras. De har stått ljust och fint och verkar må efter omständigheterna ganska väl. Sedan några veckor har de fått varsin Primula winter växtlampa ovanför sig så att de ska hålla stilen tills dagsljuset återkommer med rimligt längd någon gång i mars/april.
 
Pollinering av citronträd
Använd en tops, en fin pensel eller offra en blomma med pollen och lek bi genom att sammanföra ståndare och pistill.
 
Blommat har de gjort även här inne och det sprider en underbar doft här i huset. Men eftersom jag var lite orolig för bristen på pollinerare härinne valde jag att själv leka bi för säkerhets skull.
 
Chiliblomma med pollen
Blomma på chili full med pollen
 
Det är enkelt och snabbt gjort att dutta runt med en tops mellan blommorna. Ett enkelt sätt att öka chansen för frukt när du har växter inomhus. Fungerar lika bra på andra växter som chili, tomat och allt annat som du vill ska bära frukt.
 
Små, nyutvecklade citroner efter pollinering
 
Idag när jag kikade lite närmare på mitt citronträd såg jag att det börjat bildas pyttesmå citroner så uppenbarligen gick mitt pollierande bra.
 
Omogna pelargonfröer
 
Appropå pollinering så fick vi en mycket bra fråga idag från Karin P som undrar varför hennes pelargonfrö inte gror. Kolla här vilket svar hon fick.
 
I morgon ska jag träffa Jonna Westin på Krukväxtpodden. Vi ska ses ute i vår butik/showroom här ute i Enhörna och spela in ett avsnitt om växtbelysning. Jag vet att det redan kommit in många bra frågor så det ska bli både kul och spännande att försöka besvara dem.
 
Foto: Lena Ljungquist
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.