Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!
Fakta & Råd

Rotfuktschips och bladkaktusar

Sticklingar av bladkaktusar
Sitter här vid datorn med ett riktigt lyckat snacks jag provade på idag, rödbetschips.
 
Rödbetschips
 
Jag fick för mig att städa lite i kylskåpet och där hittade jag en papperspåse längst in i grönskslåda med de sista rödbetorna som vi skördade i höstas.
Det var inte så många och eftersom jag gillar rotfruktschips av olika slag så jag fick för mig att det kunde vara kul att prova egen tillverkning.
När jag sökte lite på nätet hittade jag några tips som sade att man kunde fritera lite först och sedan köra i ugnen eller bara i ugnen.
Tunna skivor och sedan kryddning och kanske lite olivolja innan ugnsbakning på låg värme. 
 
Det blev en kryddblandning av lite  kryddor jag hade hemma. Den torkad persiljan och vitlöken var från egen skörd, sedan fyllde jag på med torkad lök och salt.  Tilll det använda hällde jag över lite olivolja –  OJ! vad gott det blev!
En lite tydligare beskrivning av hur jag gjorde finns här.
 
När jag kom hem härom dagen hade två grenar på min novemberkaktus gått av och landat på mitt skrivbord.
'Självsticklning' brukar jag kalla det för när växterna självmant lämnar delar som lämpar sig att använda som sticklingsmaterial! Det var fina grenar med många mindre blad som definitivt passade att sätta som sticklingar.
 
Sticklingar av bladkaktus
 
Samtidigt som jag gjorde i ordning dem plockade jag lite med mina andra bladkaktusar och vips var det en massa sticklingar på gång. Jag kan bara inte låta bli!
Återkommer längre fram med lite tips om hur man bäst lyckas med sticklingar av olika sorters bladkaktusar.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.