Fri Frakt på Fröer hela helgen!
Fakta & Råd

Trädgårdens andra högsäsong

Trädgårdsbelysning på vintern
Trädgårdsbelysning på vintern
 
Det är nästan så man kan säga att trädgården har sin andra högsäsong nu när snön ligger som ett pudertäcke över världen.
 
Miscantusgräs med snö
Mitt bestånd av miskantus ser nästan hårigt ut med frusna iskristaller.
 
Snön ger en extra dimension till grenar, prydnadsgräs, fröställningar, stenar och andra formationer. Det gäller såklart också ute i naturen som känns både spännande och extra vacker med ett lätt täcke av snö.
 
Pergola med snö

Det är nu man ser hur värdefullt det är med städsegröna växter och fröställningar som får stå kvar under vintern. Växtportaler, stöd och pergolor skapar nya rum och spännande former. Annars blir trädgården lätt väldigt platt!
 
Utebelysning på gångbro
Bron över bäcken som rinner genom trädgården blir ett fint blickfång med slingor av smålampor. Utan lamporna syns den inte alls när mörkret kommer.
 
Med trädgårdsbelysning får man lite av en magisk stämning. Skumma vrår lyfts fram och lampor längst bort i en gång drar blickfång och lockar besökaren vidare.
 
pergola med lampor på vintern
Dagtid ser min 'rosengång' ut så här nu när snön kommit.
 
pergola med lampor på kvällen
När mörkret lägger sig blir det en helt annan vy med en med spännande gång att utforska.

Många pyntar sina trädgårdar lite extra inför jul och det är ju supermysigt, men slingor med smålampor bidrar verkligen också till stämningen när skymningen lägger sig.
Vi har ett jättefint sortiment med trädgårdsbelysning där du hittar alla lampor du behöver för att skapa mysig stämning året runt i trädgården med ett enkelt system av olika typer av LED-belysning som är både lättinstallerad och energisnål.
Läs gärna våra 10 tips för utebelysning i trädgården.
 
pergola med utelampor och staty (LL)
 
Slutligen min favorit i trädgården: Trädgårdstanten. Kitchig eller ej, hon gör sig bra i pergolan, eller hur?

Med dessa rader önskar jag dig ett Gott Nytt Odlingsår!
 
Foto: Lena Ljungquist; Linda Sandström
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.