Allt för din odling Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Hur ska jag göra för att fortsätta odla min tomat inomhus?

Fråga

Hej!

Jag har en tomatplanta som stått ute nästan hela sommaren. Det är först nu efter att solen varit framme som den blommar för fullt,har även blivit tomater på.Har 13 st nu som är på gång att växa. Men nu måste jag ha den inne.Så jag undrar om jag ska köpa någon typ av värmelampa till den.

Det är synd om det inte blir några färdiga tomater plus att den blommar så jätte mycket. Har ställt den så att den får bra ljus nära ett fönster,ca 20 grader i rummet där den står. Tacksam för råd om denna planta.

MVH Pia

Svar

Hej Pia,

 

Ska man odla tomater inomhus behövs ganska rejält med ljus för att det ska bli några frukter. Du behöver också tänka på att hålla temperaturen minst på 20 grader så att den frodas ordentligt.
Inomhus är det relativt dåligt med luftfuktigheten under de mörka månaderna så hjälp gärna till med att höja luftfuktigheten genom att placera ett eller flera mindre kärl med vatten i tomatplantans närhet. En spraydusch med vatten då och då hjälper också till.

 

Vi rekomenderar  Primula Nova Grow, men du hittar fler alternativ av växtbelysning för odling här.

 

Placera den så nära plantan som möjligt, men samtidigt så att hela plantan belyses så är det det bästa du kan göra för din tomat utan större investeringar som odlingstält etc.

 

Den lampan kan du använda för mycket odling inomhus och till våren för att dra upp nya plantor.

 

TIPS! Varför inte passa på att ta lite sticklingar från tomaten om det var en god sort, Då kommer du igång ännu tidigare nästa säsong!

 

Lycka till!

Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.