Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!
Fakta & Råd

Palettblad, enklaste sticklingen för nybörjaren

Video som visar hur man tar sticklingar av coleus
Intresset för palettblad, eller coleus som många kallar dem, är onekligen stort och det är inte konstigt. De är jättefina, lättskötta och det finns många olika sorter i många fina färger som gör att samlarinstinkten lätt slår till. 
Att de sedan är bland de mest lättförökade växterna som finns när det gäller att ta sticklingar gör dem inte mindre populära.
 
 
 
Palettblad är väldigt lätta att föröka med sticklingar. Jag vet att många sätter dem i ett vattenglas tills de får rötter och sedan sätter dem i jord. En liten omväg som funkar ganska bra för just palettblad, men är egentligen en metod som gör att det tar längre tid innan den börjar växa till ordentligt. 
 
I filmen nedan visar och förklarar jag steg för steg hur man tar en stickling från palettblad och vad som gör det enkelt att lyckas. 
Tekniken jag berättar om fungerar lika bra för nästan alla krukväxter och många andra växter med, det är bara att du provar dig fram.
 
 
Har du fler tips du vill dela med dig av? Skriv gärna en kommentar nedan!
 
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.