Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com
Fakta & Råd  /  Växter  /  Lök-& Knölväxter   

Arrangera amaryllis på flera sätt

amaryllis i uterum
Upptäck potentialen hos amaryllisen, vinterns härligaste blomma som enkelt kan arrangeras på massor av vis. Om du kan erbjuda en lite sval plats står den vacker i månader.
 
amaryllis i uterum
Fyll en back med löv och kvistar och driv amaryllis och hyacinter i blom. Räkna med några veckors länge drivningstid jämfört med drivning inomhus. Å andra sidan blir amaryllisen kompakt och står fina i minst en månad!
 
Läs här om hur du driver löken i blom. Räkna med 5-6 veckor från plantering till blomning. Leta efter fina lådor, krus och andra kärl att plantera i - det viktigaste är att vatten kan dräneras bort så att löken inte står fuktigt.
 
amaryllis i odling och på fönsterbrädan
De holländska odlarna lurar löken att det är vinter genom att utsätta den för en period av kyla. När löken sedan utsätts för ljus och värme luras den att det är vår. Lite mossa kring foten döljer jorden. 
 

Välkomna vid entrén

 
amaryllis utomhus i advent vid entrén
En mild vinter är det vackert att ställa fram de köldtåliga lökväxterna på ett litet bord vid entrén eller på balkongen.
 
Använd gärna naturmaterial för att smycka och stödja amaryllisen. Och gräv upp lite mossa eller vintergröna perenner som blir fina tillsammans med den högresta amaryllisen. 

Ny härdig amaryllis

Hippeastrum sonatini är den senaste sortgruppen på amaryllishimlen. En fantastisk nyhet; en härdigare amaryllis som tål ner till -10 grader och därmed kan pryda i uterum eller ute vid entrén om kylan inte är allt för sträng.
 
amaryllis sonatini pink och red rascal
Blommorna är nätta och sitter i knippen, flera stycken per stjälk. Växtsättet är kompakt med flera blomstänglar per lök vilket ger ett frodigt, blommigt intryck. Här 'Pink' till vänster och 'Red Rascal' till höger.
 

Amaryllis som snittblomma

Det är elegant att arrangera amaryllis i vas, hög eller låg. Den står minst lika länge som i krukan, särskilt om du kan ställa vasen svalt ibland. Stick in en blompinne i den ihåliga stjälken så står den stadigt.
 
amaryllis som snittblomma
Man kan inte få nog av amaryllisblomman. Läckert att mixa olika sorter och i olika höjd.
 
Foto: Blomsterfrämjandet, Karin Elmberg och Ibulb.
 
 
Kommentarer ()

Tips på artiklar

Fler artiklar ˅
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com