Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Vinterskydd fiberduk Thermo cover Extreme 250
Fiberdukshuva Thermo Cover Extreme
Extra tjock fiberdukshuva för övervintring av växter

Vinterskydd Thermo cover Extreme 250

Ett rejält vinterskydd för stora kronor och känsliga träd i extra robust och tålig fiberduk som väger hela 140 gram/kvm.

Pris: 598 kr
Ej i lager
Artnr: 15428
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Ett rejält vinterskydd för stora kronor och känsliga träd i extra robust och tålig fiberduk som väger hela 140 gram/kvm. Storleken och den tåliga dragkedjan och dragsko upptill och nedtill för ihopsnörning gör den mycket enkel att sätta upp för att skydda växter som har dålig härdighet utomhus så att de kan klara vintern här hos oss i Sverige. Skyddet släpper igenom luft och ljus, minskar avdunstningen och minimerar risken för spänningssprickor i barken.

Det är självklart vikigt att se till alla förutsättningar vid övervintring av känsliga växter utomhus. Förutom att de kan behöva ett bra skydd mot vind och kyla i form av denna fiberdukshuva rekommenderar vi markskydd kring nedplanterade växter och krukskydd om växten står i kruka. Står växten i kruka är det dessutom viktigt att isolera mot kyla som stiger upp från marken.
Genom att komplettera med en speciell värmekabel för vinterskydd av växter kan än mer känsliga växter klara sig utomhus.
En skyddad position är även en viktig del i lyckad övervintring och tyvärr är alla växter trots skydd inte möjliga att övervintra i hela vårt avlånga land, men sorter som normalt inte är härdiga i tex. norra delen av Sverige kan få god hjälp med övervintringen av denna huva tillsammans med övriga täck- och skyddsprodukter.

Storlek: 250 cm hög, 120 cm i diameter

Fakta & råd

Vinterskydd av känsliga växter

Vinterskydd av känsliga växter

12 tips för övervintring av växter i utekruka

Tips för övervintring i kruka

Allt om övervintring

Allt om övervintring

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.