Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor vi får i kundtjänst.
Hittar du inte svar på det du undrar över så skicka ett mejl till kundtjanst@wexthuset.com eller ring 08-22 50 80 där vi svarar Tfn: 08-22 50 80, helgfria vardagar 10.00 - 12.00 och 13.00 - 15.00.

Genom att logga in på Mina Sidor kan du själv följa status och hitta sändningsnummer om din order har skickats. 
Registrera dig eller logga in via länken på vår förstasida.

Mina Sidor - Logga in

Hur registrerar jag mig på Mina Sidor?

Du registrerar dig enkelt genom att registrera dig på vår hemsida. Du hittar Login och Mina Sidor i huvudmenyn på mobilen eller i fliken till höger på din dator. 
Där kan du logga in eller registrera dig som användare och följa din order fram till leverans och se din orderhistorik.

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?
Gå till inloggningssidan och skriv in den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.

Beställning

Jag har gjort en beställning men inte fått någon bekräftelse med epost, hur gör jag?

När du gör en beställning får du en bekräftelse på att din order har registrerats och godkänts direkt i kassan på vår hemsida. Därefter sänder vi alltid en kopia till den epostadress du angav i beställningen.

Om du inte fått epostbekräftelsen inom några minuter kan du se efter om den möjligen hamnat i skräpposten. Hittar du det där så markera gärna att avsändaren aldrig får hamna i skräpposten så ska du slippa få detta problem framöver.

Hittar du den inte i skräpposten kan det bero på att du angivet fel epostadress. Dubbelkolla om du har bekräftelsesidan på vår hemsida kvar eller kontakta vår kundtjänst då det är viktigt att epostadressen är korrekt eftersom vi kommunicerar via den både vid eventuella frågor och för att informera om status och sändningsinformation.

Var kan jag se status på min order?

Ja, det kan du göra om du loggar in på Mina Sidor. Om du inte redan har en inloggning skaffar du det enkelt genom att registrera dig på vår hemsida. Du hittar Login och Mina Sidor i huvudmenyn på mobilen eller i fliken till höger på din dator. Där kan du logga in eller registrera dig som användare och följa din order fram till leverans.

Betalning

När kommer min faktura?

När din order sänts från oss aktiveras din faktura hos Klarna. Därefter sänds den till dig via epost.

Jag har förskottsbetalat med swish/Jag har förskottsbetalat med bankgiro. Hur vet jag att ni fått min betalning?

Inbetalningar till vårt Swish-konto eller till vårt bankgiro uppdateras i vårt system ett par gånger om dagen. När din betalning registreras i vårt system skickas automatiskt ett epostmeddelande till den epostadress du angav i din beställning där du får veta att din betalning registrerats.
Du kan även logga in på Mina Sidor och se om din betalning registrerats.  

Leveranstid

Varför dröjer min leverans?

Normalt skickar vi din order från oss inom 1-4 vardagar (vid högsäsong kan det ta någon dag mer) 
För vissa varor gäller speciell leveransinformation:

Är du osäker på om någon av varorna i din order har avvikande leveransinformation kan du titta på produktsidan i webbutiken eller se efter i den orderbekräftelse du fick via epost. Där är produkter med avvikande leverans markerade med * på orderraden följt av en förklaring längre ner på sidan med röd text.

Leverans

Hur skickas min order?

Vi använder Postnord för nästan alla leveranser.

Får jag ett meddelande när ni skickar min order?

Ja, det får du. När dina varor skickas från oss sänder vi samtidigt ett epostmeddelande till den adress du angav i din beställning. Där får du uppgift om hur din försändelse har skickats (Brev, Varubrev, MyPack Collect, Paket, Hempaket eller Styckegods) och i förekommande fall också ett eller flera sändningsnummer med länk så att du kan spåra din försändelse.
Saknar du leveransmeddelande kan du logga in på Mina Sidor och se status. Där hittar du också sändningsnummer om din order är skickad. 
Glöm inte kolla bland skräpposten om du saknar meddelanden från oss. Hittar du det där så markera gärna att avsändaren aldrig får hamna i skräpposten så ska du slippa få detta problem framöver.

Hur gör jag om det saknas varor i min leverans?

Innan du kontaktar oss kontrollera om det möjligen kan vara så att din order är uppdelad i flera paket eller flera leveranser. Det framkommer i så fall i leveransmeddelandet från oss och på din följesedel.

Min order har skickats, men jag har inte fått någon avisering från Postnord, hur gör jag?

Postnord skickar avisering till dig när ditt paket finns att hämta på utlämningsstället och för att avtala om tid för utkörning av paket om du valt hemleverans och vid leverans av skrymmande eller tunga varor. 

Aviseringen görs via sms till det mobilnummer du angivit i din order eller via epost om mobilnummer saknas.
Av olika skäl kan det ibland inträffa att en avisering inte kommer fram. Det kan bero på att det mobilnummer du angivit är felskriven och det kan bero på tekniska problem.

Du kan själv följa din sändning via sändningsnumret och länken du fått via epost i samband med att dina varor skickades från oss på Postnords hemsida www.postnord.se. 
Om du söker via sändningsnumret och ser att paketet finns hos ditt utlämningsställe kan du hämta paketet genom att ange det sändningnummer du fått i leveransbeskedet från oss.
Är ditt paket tungt eller skrymmande hamnar det på en postterminal nära dig i väntan på utkörning. Ser du i statusen på Postnords hemsida att paketet finns på terminalen kan du kontakta Postnords kundtjänst 0771 33 33 10 för att bestämma tid för hemkörning.

Det är viktigt att du hämtar ut din försändelse i tid innan den skickas i retur, vilket sker efter 14 dagar för att slippa onödiga avgifter. (se våra villkor)

Jag kan inte själv hämta ut min order, hur gör jag?

Postnord är mycket noga med att namnet på paketet överensstämmer med namnet på den som verkligen hämtar ut paketet.
Om du redan i förväg vet, eller är osäker på om du kan hämta ut det personligen kan du ange dubbla mottagare genom att skriva Ditt Namn ELLER Nånannas Namn i namnfältet (dvs. två namn med ELLER emellan).
Det går också bra att få paketet hämtat via ombud men då måste budet förutom sin egen legitimation även kunna visa upp din.
Det går att byta namn på mottagare eller ändra adress efter att paketet skickats, men det är förenat med en relativt hög ändringsavgift som Postnord debiterar, se www.postnord.se för aktuell uppgift om priset ändrat förfogande och ändrad adress. För att ändra mottagare eller adress på din försändelse behöver du kontakta oss.

Retur och byte

Jag vill byta eller lämna tillbaka min vara, hur gör jag?

Vid byten och returer ska du innan du returnerar varan kontakta vår kundtjänst. 
Du står själv för returfrakten. 
Se till att du paketerar produkten tillfredställande då du ansvarar för att varan kommer fram i gott skick.
Returen skicks till:
Wexthuset
Jursta 8
151 96  ENHÖRNA

Glöm inte skicka med information om avsändare med ordernummer så att vi lätt kan identifiera paketet när det kommer.
När varan kommit i retur granskar och testar (vid behov) för att se att produkten är i fullgott skick. Vid eventuell avvikelse som gör att varan inte kan säljas som ny görs skäligt avdrag på nypriset.
Är returen ett byte regleras eventuell skillnad i priset i samband med att ersättningsvaran skickas ut. 
Är returen en upphävt köp sker återbetalning normalt genom att vi sätter tillbaka pengar på ditt kort eller till ditt bankkonto.

OBS! Notera att du vid fakturabetalning själv ansvarar för att fakturan inte förfaller. Då vi inte kan garantera att din retur kommer oss till handa och hanteras innan förfallodatum rekommenderar vi att du betalar fakturan och därefter får en återbetalning. Vi tar inget ansvar för förfallna fakturor eller eventuella upplupna påminnelseavgifter.
 

  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com