Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Nyhet
Bamse Solros 'Henry Wilde'

Bamse Solros 'Henry Wilde'

Frö till Helianthus annuus

Pris: 49 kr
I lager
Artnr: 31617
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Flerblommig solros som blir ca 2 m hög med 20 cm stora blommor med gula kronblad och brun mitt. Odlas i rabatt, som häck på friland eller i större kruka.

Förodling inomhus: Så inomhus i liten kruka, 1-2 frön och välj att spara det största skottet om två kommer upp. Ställ krukan i ljust läge men helst inte för varmt. Plantera om dem i större kruka efterhand som de växer, då kan den sättas djupare. Vänj plantorna för uteliv successivt (lite längre för varje dag under första veckan), plantera sedan ut dem då frostrisken är helt över.

Direktsådd: Så i slutet av maj, början av juni eller plantera ut och tänk på stödpinne, innan den behövs. Plantavstånd 20-25 cm.

Odla i stor kruka: Odla tre solrosor i stor 20-25 liters kruka, en solros kräver en 15 liters kruka. Älskas av bin och andra pollinatörer och är fin som ståtlig snittblomma. Framåt hösten plockar fåglarna de mogna fröna.

Innehåll: Ca. 120 frön
Groningstid: 5-10 dagar

Tips & råd

Läs mer här om att odla solrosor.

Solros på friland

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.