Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Hjälp - sniglar härjar på chilibladen!

Fråga

Hej!
Kan ni hjälpa mig och tala om vad det är som äter på mina chiliplantor? Det verkar ske på natten då vi inte har hittat några djur på dagen. Plantorna står i spannar i växthuset. Finns det något medel som motverkar?
Mvh Hans
 
Bladskador av mördarsnigel, spansk skogssnigel
Typiska snigelgnag som börjar från kanterna och ger en ojämn kant. Oregelbundna hål mitt i bladen är också snigeltypiskt.

Svar

Många larver och smådjur äter på blad, men jag tror att det är sniglar. Typiskt för dem är just att de äter från kanterna på bladen och ibland också gör oregelbundna hål. De är kvälls/nattaktiva och gömmer sig dagtid under krukor och på andra mörka, fuktiga ställen. Kika på morgonen efter slemspår som avslöjar deras vägval.
Vi har många effektiva botemedel mot sniglar. Jag rekommenderar att strössla ut järnsulfatmedlet Snigel effekt vid krukorna och dessutom klistra fast koppartejp runt krukkanterna. Kopparämnet känns obehagligt mot den fuktiga snigelkroppen och hindrar dem att krypa över. Läs om de tio bästa sätten att bekämpa sniglar här.
Lycka till!
Hälsar Karin
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.