15% på ett köp för medlemmar*

Gräsgödsel Jordnära, 8 liter

Jordnära gödsel för gräsmatta är ett klimatsmart skräddarsytt gödsel som innehåller allt som gräsmattan behöver.

Pris: 299 kr
I lager
Artnr: 33321
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr**
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.
** Gäller ej växthus och plantskoleväxter.

Produktbeskrivning

Jordnära gödsel för gräsmatta är ett skräddarsytt gödsel som innehåller allt som gräsmattan behöver.
Gödseln består till 10% av kväveladdad biokol som bevarar fukt i marken och gör att näringen stannar i jorden där den behövs i stället för att läcka ut i luft eller vattendrag. Detta, i kombination med gödselns kalk och näringsämnen, gör att gräsmattan håller sig frisk och blir mer motståndskraftig mot ogräs, mossa, skadedjur och torka. 

Genom att biokolet bevaras i marken under hundratals till tusentals år utgör det en stabil kolsänka, så när du använder biokol hjälper du dessutom till att minska koldioxidhalten i atmosfären.

Råvarorna i Jordnära gödsel Gräsmatta är till största del cirkulära eller återvunna från restflöden i Skandinavien som annars skulle ha gått till spillo. Snabbt kväve kommer från restprodukter från reningsverk, fosfor och långsamt kväve från animaliska biprodukter och kaliumet är återvunnet från tillverkning av fossilfritt biobränsle. Biokolen tillverkas i Skåne av avrens från spannmålsproduktion och kalken kommer från Norden.

Användning:
Gödseln kan användas från att gräset börjar växa på våren fram till augusti/september. Sprid jämnt med spridarvagn eller för hand. Gödseln innehåller långsamverkande kväve och vid normal dosering bränner den inte rötter eller gräsfrön, det går utmärkt att gödsla och så gräs samtidigt.
Om du vertikalskär gräsmattan är det ett bra tillfälle att gödsla direkt efter för att få ner biokolen i jorden. Gödsla 1–3 gånger/säsong. Vid mossig gräsmatta upprepa gödslingen tills gräset tagit över.
Klipper du med robot gödsla gräsmattan en gång på våren och upprepa vid behov. 

Dosering: En säck på 8 liter räcker till ca 300 m².

Näringsvärde:
Kväve ca 12%
Fosfor ca 1%
Kalium 3%
Magnesium ca 1%
Svavel ca 9%

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.