Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Vattenmelon 'Primaorange' F1

Vattenmelon 'Primaorange' F1

Frö till Citrullus lanatus 'Primaorange' F1

Pris: 59 kr
I lager
Artnr: 26013
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Tidig sort som får läckert, orange fruktkött nästan utan frön. Nätta meloner som väger ca 3 kg och har ett vackert, grönspräckligt skal. Odla på varm plats, gärna i växthus eller under fiberduk på friland eller i pallkrage.

Odlingsråd:
Så inomhus i slutet av april för utplantering i slutet av maj - början av juni när frostrisken är över. Förså i blomjord, ett frö/kruka. Håll sådden varm (24-28 grader) och jämnt fuktig. När fröna grott, ställ ljust och i rumstemperatur. Toppa plantorna efter 5-7 blad för bättre förgrening. Plantera på växtplatsen när frostrisken är över. Odla i näringsrik, genomsläpplig jord. Melonen är en slingerväxt, som på friland odlas längs marken, men i kruka eller pallkragen kan bindas upp till en spaljé. Stöd gärna plantorna genom att trä en ljus nylonstrumpa över frukterna när de börjar svälla och bli tunga. Strumpan knyts till stödkäpp eller annan anordning som avlastar. I växthus, uterum eller under fiberduk behöver blommorna hjälp med pollineringen. Pensla frömjöl från blomma till blomma.

Vetenskapligt namn: Citrullus lanatus 'Primaorange' F1
Såtid: mars-maj
Odlingsplats: Varmt och soligt på friland eller i pallrage. Växthus, uterum eller balkong i mull- och näringsrik jord.
Sådjup: 2 cm
Plantavstånd: 70 cm
Radavstånd: 70 cm
Typ: ettårig
Läge: soligt och varmt
Blomning/skörd: juli-okt
Höjd: slingrande
Antal gram: 1

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.