15% på ett köp för medlemmar*
Fakta & Råd

Rapport från trädgårdsmässan GLEE

Ny modell av våra krukfötter - en liten gris
Onsdag-torsdag förra veckan var jag i Birmingham på inköpsmässan GLEE. Alltid spännande att söka efter nya, intressanta produkter och att träffa våra leverantörer.
Härnedan några av nyheterna som kommer inom kort på hemsidan. Det fanns självklart också en massa annat spännande som vi kommer avslöja längre fram.
 
Maskkomposten UrbaLive med blommor planterade i översta lådan
 
Här fanns vår nya maskkompost, UrbaLive med frodig plantering i översta lådan.
 
Krukfötter modell gris
 
Tony på Jardinopia som tillverkar de fina och praktiska krukfötterna Potty Feet visade upp en massa nya modeller som vi också snart kommer att ha i vårt sortiment.
 
Toppknopp på bambupinne
 
Här kommer också en nyhet som kommer in i början av nästa år, en dekorativ toppknopp som man sätter på en bambupinne som sätts ner i krukan som växtstöd.
 
Nya storlekar på krukor gjorda av bambu

Damian på Haxnicks hade en massa roliga nyheter att visa upp. Bland dem är att de fina bambukrukorna nu kommer i två nya storlekar.

Trenden på denna mässa, liksom mässan Gafa i Köln som jag besökte förrförra veckan handlar mycket om miljö med återvinningsbara produkter, produkter tillverkade av återvunnet material och material som är mer miljövänliga.
 
Gröna växter i badrummet
 
Självklart fanns där också mycket växter på mässan. Luftplantor och gröna växter är fortsatt är mycket populärt.
Har du ännu inte sett våra senaste nyhet bland näringarna; Airplant Myst kan du kolla på den här.
 
Utanför själva mässhallarna brukar det stå utställare från olika specialistodlare och så också i år.
 
Echinacea 'Sunseeker Salmon'
Kolla in denna härliga mycket dubbla Echinacea 'Sunseeker Salmon'. Går inte av för hackor.

Det är svårt att passera där utan att dregglandet blir allt för uppenbart för omgivningen för där finns ofta riktiga godingar och måste-ha-plantor.
 
En av odlarna, Paul Jackson från Mnp Flowers som jag pratar med flera gånger tidigare visade som vanligt upp superfina exemplar av bland annat olika slags sommarblommor i stora krukor.
När jag kommenterade vilka fina, rikblommande petunia han hade i sin display berättade han hur han gjort för att få dem så fina. Du kan läsa hans tips här. 
 
Peter Jackson med prisdiplom
 
Paul var med rätta väldigt stolt och ville gärna visa upp det fina diplomet från utnämningen Best Overall Product at Glee. Priset fick han för den gula jätteteternellen 'Granvia Gold Xerochrysum' som har extra stora blommor som syns i bakgrunden.
Han passade på att påminna att om den ska torkas ska den plockas precis innan den slår ut så får man en vacker torkad blomma.
 
Tro det eller ej men visst hann jag med några korta utflykter också. 
 
Stjärnpelargoner i Internationella Brittiska pelargonutställningen
Avdelningen för stjärnpelargoner i National Pelargonium Colletions hos Fibrex Nursery
 
Visade sig av en händelse! att Fibrex Nursery som bland annat har The National Pelargonium Collection låg knappt 20 mintuter från hotellet utanför Strantford så självklart måste jag ta en sväng dit. 
 
Rumsindelning i trädgården Hidcote Manor
 
Och sist men inte minst blev det också ett kort besök på en av mina favoritträdgårdar Hidcote Manor där det bland annat finns många fina exempel på rumsindelning med häckar, murar och avskärmande växter.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.