Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!
Fakta & Råd

Prat om ohyra i Krukväxtpodden

Krukväxtpodden, avsnitt 26 - ohyra del 1
Yeee! Nytt avsnitt ute nu av Krukväxtpodden och den här gången handlar det om ohyra.
 
Krukväxtpodden - avsnitt 26 - ohyra del 1
Therese och jag utanför inspelningsstudion
 
Jag blev jätteglad när Therese Rosenvinge från Krukväxtpodden hörde av sig och undrade om jag ville vara med i podden igen och prata om ohyra. 
Området är ju både intressant och spännande på många sätt, och jag har ju som de flesta som har ägt en eller annan krukväxt en hel del erfarenhet från just detta ämne så självklart sade jag ja!
 
Igår bar det iväg in till inspelningsstudion nära Hornsgatan på Söder i Stockholm. 
 
Blommande innergård i Stockholm

Innegården utanför studion är jättefin. Fylld med växter av alla de slag som växer upp längs väggarna, i rabatter och krukor. Det märks att det blir ett bra mikroklimat i denna skyddade oas. 
 
Therese är supertrevlig och har själv en massa erfarenhet av alla de krukväxter hon odlar både inne och på balkongen så vi var snabbt igång att prata ohyra redan innan inspelningen.
 
Therese Silvervinge vid mikrofonen - trädgårdspodden
Här är Therese vid mikrofonen i studion.
 
Det var jättekul att spela in podden. Det allra svåraste är att hålla informationen lite lagom kort för det finns så mycket tips och annat att berätta om. Och pratar man med någon som också är såld på krukväxter och odling är det lätt att det drar iväg...
 
Redan idag fick jag veta att avsnittet var klart att sändas. Jag hoppas du vill lyssna och hör gärna av dig om vad du tycker och om du saknar eller undrar över något i avsnittet.
 
Länk till krukväxtpodden
 
Nästa vecka kommer avsnitt två om ohyra som vi spelade in samtidigt. Där pratar vi mer om de olika sorternas ohyra, hur man identifierar dem och hur de kan bekämpas.
 
Du hittar en massa tips och råd här i Faktabanken för att förebygga och bekämpa ohyra. Kanske hittar du något som kan vara till hjälp.
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.