Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Limring skyddar fruktträd

Limring 5 meter

Limring för att skydda frukt- och bärträd från skadeinsekter.

Pris: 99 kr
I lager
Artnr: 13100
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Genom att sätta en limring på dina träd skyddas de mot olika typer av krypande insekter som annars tar sig upp i trädet.

De flesta av dessa insekter är helt ofarliga för dina blommor och frukter, men några av dem kan ställa till en del skada och då är det smidigt att stoppa dem på detta enkla sätt.

Så gär hör man:
Limringen sätts på trädet före den först nattfrosten. Välj en jämn och slät plats 60-80 cm höjd från marken. Helst på en så slät del av stammen som möjligt för bästa resultat. På äldre träd med torr och sprucken bark bör de största ojämnheterna jämnas till med kniv så att limringen ligger an ordentligt mot stammen.

Under februari-mars rekommenderas att en ny limring sätt upp ovanför den gamla, så att larver som kläcks under den gamla limringen också fångas om de klättrar uppåt. Limbeläggningen garanterar god fångst flera månader utan att försändras av värme, kyla eller föroreningar på ytan.

  1. Putsa barken försiktigt. Klipp upp en bit som stammens omkrets plus 3 cm för överlappning.
  2. Drag isär limvecken och sätt upp limringen runt stammen med limmet utåt. Fixera limringen omsorgsfullt med bindtråden både över och under limmet.
  3. Observera att eventuell stödpåle också måste förses med limring under sammankopplingen till trädet.

Limringen håller under varierande väderlek, men behöver bytas ut med några månaders mellanrum för att ge full effekt.

Tillverkad av helt nedbrytbart material.

Genomskinlig. Levereras med bindtrådar.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.