Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Hur övervintrar jag medelhavsväxter i min bod?

Fråga

Hej!
Jag skulle bli tacksam för hjälp att välja belysning till växterna i min bod som jag har för övervintring där. De växter som kan behöva lite extra ljus är citrus och oliv, temperaturen håller jag på cirka 10 grader och ytan som ska belysas är cirka 2 meter lång.

Jag skulle vilja veta om det finns ljus som inte bara är bra för växterna utan också skönt för mina ögon dvs inte för skarpt och vasst.

Tacksam för hjälp

Svar

Hej Kerstin och tack för din fråga.

Med tanke på att det inte är så varmt där växterna ska stå kan de klara sig med till exempel två stycken Primula Nova Winter

Den har ett behagligt ljus och rätt våglängder även för växterna med övervintring i fokus.

Häng lamporna så nära växterna som möjligt, men så pass lång ifrån så att ljuskäglan täcker växterna ordentligt.

Med två lampor har du ju möjlighet att få överlapp i ytterkanten där ljuset för en lampa är lite svagare men ljuset från två lampor ger fullgott ljus tillsammans.

Fördelen med två lampor är också att du kan variera höjden och flytta om växterna på ett annat sätt än om du väljer att ha en lampa.
Den lampa jag rekommenderar är också jättebra om du senare vill dra upp fröer/sticklingar eller starta tex. pelargoner eller tidiga köpeväxter i början av säsongen.

 

Lycka till!/Lena

Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.