Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Fakta & Råd

Vilka växter trivs i en växtvägg?

Fråga

Jag vill gärna odla i växtvägg men undrar vilka krukväxter som passar och trivs? Jag ska ha väggen inomhus.
Hälsar Sebastian

Svar

Roligt att du vill få ett grönare hem med väggodling. Du skriver inte hur ljust det är där du vill sätta upp väggarna. Det finns ju skuggtåliga växter och växter som måste stå ljust för att bli fina.
Å andra sida kan man installera en växtbelysning ovanför väggen, som gör den ännu vackrare året runt. Vi har ett enkelt och flexibelt odlingssystem, Minigarden, som är lätt att montera och bygga ut efterhand.
 

Krukväxter för ljust läge brudorkidé klätterkalla och rexbegonia
Tre lättskötta och passande växter för väggodling. Brudorkidéer planteras i porös orkidékompost. Klätterkalla och rexbegonia har vackra blad som fyller ut fint.

Det är snyggt att blanda bladväxter med lite olika form och struktur. Gärna något slingrande. Om du gillar blommor, välj sorter med lång blomningstid så att det inte ser tomt ut. Eller byt ut säsongsblommor efter hand och satsa på en flerårig stomme av gröna växter. Här hittar du listor på växter som trivs med väggodling. Här kan du läsa vidare om odlingstips för väggodling och här om hur man inreder med växtväggar.

Lycka till med din växtvägg!
Hälsar Karin
Foto: Blomsterfrämjandet, Karin Elmberg och FCH.
 
 
Odlingstips och inspiration

Tips på artiklar

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.