Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Nyhet
Sötlupin 'Regent'

Sötlupin 'Regent'

Frö till Lupinus angustifolius

Pris: 75 kr
Ej i lager
Artnr: 30883
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Sötlupin är den svenska sojabönan! Den har odlats länge i bla medelhavsområdet som livsmedel och har en hög proteinhalt. Den är mycket härdig och inte minst har den fantastiska blommor som älskas av pollinatörer. Används som andra torkade baljväxter, dvs blötläggs och kokas.
Har en god och svagt nötig smak. Komplettera dina odlingar av andra baljväxter med detta kungliga fynd!
Lupinen är en baljväxt och kan därför ta kväve från luften själv. Bra jordförbättrare med långa pålrötter som luckrar upp och binder jorden samtidigt. Obs – är inte nära släkt och korsar sig inte med den giftiga och invasiva trädgårdslupinen.

Vetenskapligt namn: Lupinus angustifolius
Odlingstyp: Friland
Såtid (försådd): Mars-apr
Sådjup: 3 cm
Plantavstånd: 5-10 cm
Radavstånd: 15 cm
Antal frön: ca 70 st

Om Nordfrö 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Nordfrö​​​​​​​​​​​​​​

Detta frö är odlat i Sverige av Nordfrö och dess odlingsnätverk med hållbara metoder.

Nordfrö är ett svenskt, småskaligt företag med hållbar, lokal produktion av fröer.
Fröerna odlas av ett nätverk fröodlare med metoder som gör fröerna till ett omsorgsfullt hantverk från start till mål. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för att få en stor och fin skörd i dina odlingarn och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Nordfrö arbetar kontinuerligt med att testa och förfina metoder för att odla, skörda och bereda fröer enligt en regenerativ och lokalt anpassad modell som bidrar till att bygga jord, gynna mikroliv och främja biologisk mångfald. 

- "Vi ser att en mer omfattande och decentraliserad produktion av fröer i vårt land skulle göra vår livsmedelsförsörjning mindre sårbar. Den skulle också förbättra möjligheten att bygga upp teoretisk och praktisk kunskap om långsiktigt hållbar fröodling.
Våra fröer är helt unika för vi är den enda fröleverantören som producerar alla våra fröer i Sverige. Och den enda fröfirman som bygger upp en hållbar fröproduktion.
Vi arbetar småskaligt, där vi väljer ut de bästa fröerna och grotestar själva så allt vi säljer ska vara av bra kvalitet."

Sorterna Nordfrö odlar väljs ut i samarbete med deras odlingsnätverk. Viktiga egenskaper är att de ska smaka bra och ge en stor skörd. Det är också viktigt att sorterna ska vara anpassade för odling i vårt klimat eftersom alla fröerna odlas här i Sverige och för att du som odlare ska få så goda förutsättningar som möjligt till en lyckad odling. 
Ett bra och viktigt exempel på sorturval är prioriteringen av gamla kulturarvssorter som har förädlats av flera generationer i vårt land vilket är en bra garanti för god smak och stor skörd.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.