15% på ett köp för medlemmar*
Nyhet

Spenat 'Winterriesen'

Frö till Spinacia oleracea

Pris: 69 kr
I lager
Artnr: 33170
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr**
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.
** Gäller ej växthus och plantskoleväxter.

Produktbeskrivning

Storbladig medeltidig spenat med fräsch god smak. Funkar mycket bra att äta rå i sallader. Denna sort ägnar sig speciellt bra för höst- och vinterodling. Spenat är en lättodlad gröda som har en väldigt lång säsong. Trivs dock inte så bra mitt på sommaren då bladen blir ledsna och plantan vill gå i blom.

Du kan direktså den på våren för skörd under sommaren men det är också en sort som passar utmärkt att förlänga säsongen med. Har du växthus eller bor i söder kan du så den på hösten och skörda under senhösten/vintern eller testa att så den så tidigt som i januari/februari så gror den när den är redo och du har möjlighet till tidig skörd. Det här är en gröda för dig med experimentlusta så våga testa dig fram vad som funkar bäst hos dig med just dina förutsättningar!

Vetenskapligt namnSpinacia oleracea

Antal frön: ca 100 st
Odlingstyp: Friland
Såtid (direkt): apr-jun, sep-okt
Sådjup: 1-2 cm
Plantavstånd: 5-10 cm
Radavstånd: 10-40 cm
Ursprung: Sverige

Om Nordfrö 

Nordfrö​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Detta frö är odlat i Sverige av Nordfrö och dess odlingsnätverk med hållbara metoder.

Nordfrö är ett svenskt, småskaligt företag med hållbar, lokal produktion av fröer.
Fröerna odlas av ett nätverk fröodlare med metoder som gör fröerna till ett omsorgsfullt hantverk från start till mål. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för att få en stor och fin skörd i dina odlingarn och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Nordfrö arbetar kontinuerligt med att testa och förfina metoder för att odla, skörda och bereda fröer enligt en regenerativ och lokalt anpassad modell som bidrar till att bygga jord, gynna mikroliv och främja biologisk mångfald. 

- "Vi ser att en mer omfattande och decentraliserad produktion av fröer i vårt land skulle göra vår livsmedelsförsörjning mindre sårbar. Den skulle också förbättra möjligheten att bygga upp teoretisk och praktisk kunskap om långsiktigt hållbar fröodling.
Våra fröer är helt unika för vi är den enda fröleverantören som producerar alla våra fröer i Sverige. Och den enda fröfirman som bygger upp en hållbar fröproduktion.
Vi arbetar småskaligt, där vi väljer ut de bästa fröerna och grotestar själva så allt vi säljer ska vara av bra kvalitet."

Sorterna Nordfrö odlar väljs ut i samarbete med deras odlingsnätverk. Viktiga egenskaper är att de ska smaka bra och ge en stor skörd. Det är också viktigt att sorterna ska vara anpassade för odling i vårt klimat eftersom alla fröerna odlas här i Sverige och för att du som odlare ska få så goda förutsättningar som möjligt till en lyckad odling. 
Ett bra och viktigt exempel på sorturval är prioriteringen av gamla kulturarvssorter som har förädlats av flera generationer i vårt land vilket är en bra garanti för god smak och stor skörd.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.